Image
Top
Navigation

Hoekwoning Gent

  • Locatie: Gent
  • Status: ontwerp
Dit project werd geselecteerd als laureaat voor de bis architectuurwedstrijd: “Nieuwe architectuurconcepten die een antwoord bieden op de energie- en mobiliteitseisen.” De jury beschreef het project als volgt:

De wintertuin als schakel. De woning is opgebouwd rond een centrale wintertuin en een buitenterras dat het beschermde volume opsplitst in twee delen. Het huis is ontworpen voor een traditioneel gezin met kinderen, maar het kan ook anders worden ingevuld. De linkervleugel is omvormbaar tot een afzonderlijke verblijfplaats en kan volledig autonoom functioneren.
De wintertuin als klimatologisch element. Dit concept maakt het mogelijk om een beperkt beschermd en dus betaalbaar bouwvolume gedurende de zomer – wanneer de bouwschil niet per se zwaar geïsoleerd hoeft te zijn – te combineren met een ruime woonoppervlakte. Dit model kan in de toekomst een perfect antwoord zijn op de voorspelde klimaatswijzigingen met langere warmere en vochtige periodes.